L’Ajuntament de St. Llorenç insta la ciutadania a separar correctament els residus per evitar el contagi de la Covid-19 a través d’un vídeo divulgatiu

Publicat a Youtube amb el lema “Cuidem-nos entre tots”, posa de relleu que cal reforçar les mesures en el sistema de recollida arran del coronavirus. Subratllen que els residus són un focus d’infecció d’alt risc sanitari i, per tant, és indispensable una correcta separació de residus dins dels horaris previstos per a la recollida porta a porta. Assenyalen que la fracció resta és la que ha de tenir menys quantitat i s’hi han de dipositar guants, mascaretes, tèxtil sanitari, residus de la neteja de casa i burilles mentre que la resta es pot reciclar tot.

Així mateix, el consistori piteu posa de relleu que cal col·locar ganxos per dipositar-hi les bosses, que han d’estar ben lligades per evitar que els animals escampin les deixalles durant la nit. Si algú ho necessita, l’Ajuntament pot ajudar el veïnat a gestionar l’adquisició, que costa 15 euros, i la col·locació, que en costa 5.

Recorden que el punt d’emergència està tancat fins a nou avís per evitar un focus de contagi i que ja s’estan tramitant denúncies per a les persones que incompleixen la normativa i segueixen portant-hi residus. Així mateix, demanen que la deixalleria, oberta de dilluns a dissabte d’11 a 1 s’utilitzi al mínim en tant que és un lloc de risc sanitari.

L’Ajuntament de Sant Llorenç demana que en cas que a algun veí se li detecti el coronavirus o estigui en quarantena ho faci saber al consistori de manera immediata per tal de prendre mesures més estrictes per fer la recollida en el domicili de la persona afectada.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *