L’Ajuntament de Solsona posa en marxa un canal de denúncies electrònic que garanteix l’anonimat

Permet informar o denunciar qualsevol mala pràctica del consistori que infringeixi els principis ètics i de bon govern o possibles casos de frau, corrupció o conflicte d’interessos. S’hi pot accedir a través de l’apartat de transparència del web ajsolsona.cat. Un cop es clica a l’enllaç, l’usuari es deriva a una plataforma facilitada pel servei de la consultoria jurídica Lefebvre, que garanteix un sistema d’alerta i detecció d’irregularitats amb la màxima seguretat i confidencialitat de les dades. Es poden denunciar fins a una quinzena de conductes: des de frau o conflicte d’interessos fins a tractes irrespectuosos o injustos passant per danys mediambientals o delictes de privacitat.

L’àrea de Secretaria és qui gestiona aquest nou canal de denúncies, que pot rebre comunicacions amb dades identificatives o bé de forma anònima. En cas que s’opti per l’anonimat, és important que la persona guardi el codi d’accés per poder fer un seguiment posterior dels tràmits.

Aquesta eina sorgeix arran d’una directiva europea relativa a la protecció de les persones que informen sobre infraccions. Si bé no serà obligatòria fins al 2023, per ajuntaments amb les dimensions del de Solsona, el consistori ha optat per avançar-se i començar a desplegar mesures antifrau i reforçar la transparència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *