El grup comarcal de Junts demana al Consell Comarcal que garanteixi el menjador a les escoles rurals del Solsonès

El conseller comarcal i alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, ha traslladat al ple la preocupació de la comunitat educativa sobre la continuïtat del servei que gestiona el Consell i alerta que pot posar en risc la pervivència dels centres.

Aquesta setmana, l’ens ha convocat el concurs per prestar el servei als centres de la ZER El Solsonès i l’Institut Escola Vall de Lord, repartits en quatre lots diferents donades les circumstàncies particulars dels diferents centres. Casafont ha posat sobre la taula els dubtes sobre si es prestarà el servei de menjador davant la possibilitat que el concurs quedi desert. A més, lamenta que s’hagi convocat tard:

Des de l’executiu, la presidenta, Sara Alarcón, reconeix que aquesta no és una convocatòria gaire atractiva per les empreses. Amb tot, defensa que el concurs s’ha convocat en les mateixes dates de sempre, un cop el Consell Comarcal ha sabut el preu establert pel Departament d’Educació. De fet, ahir el Ple va aprovar per unanimitat la modificació del preu públic d’aquest servei. El preu diari per als usuaris fixos es redueix de 6,33 euros a 6,18 i els dels esporàdics, de 6,96 a 6,80. En canvi, puja de 3,85 a 4,12 el preu dels usuaris fixos el dia que no fan ús del servei. Aquest últim supòsit inclou el cost del monitoratge del dia que els infants fixos estan malalts o bé en colònies amb infants del seu cicle que fan que, si bé ells no són al centre, les famílies han d’assumir igualment la part proporcional del cost de la contractació del monitoratge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *