L’Ajuntament de Solsona manté els comptes en equilibri malgrat la pandèmia

El ple ordinari d’aquest vespre a les 9 té com a punt central de l’ordre del dia el compte general del 2020, amb un resultat pressupostari de prop de 54.000 euros i un rati d’estalvi net del 0,34%.

El grau d’execució de les despeses és del 75%, més reduït que l’exercici anterior en tant que hi ha obres que s’executen enguany com el nou tanatori, la renovació de la gespa del camp de futbol i el carrer del Blat. Pel que fa als ingressos, el grau d’execució és del 76%. L’endeutament per habitant és de 306 euros mentre que la despesa per habitant puja fins als 934 euros. El període mitjà de pagament de factures és de 16 dies. Amb totes aquestes dades, l’informe d’Intervenció conclou que el consistori compleix els objectius d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa.

Al ple d’aquest vespre es farà l’últim tràmit per implantar la recollida d’escombraries porta a porta a partir de l’octubre. Es tracta de l’adjudicació del contracte de neteja viària i del porta a porta a l’empresa Jaume Oró per un import de 4,3 milions d’euros per a 4 anys, prorrogable quatre anys més.

Una altra qüestió que es debatrà és la moció del Grup de Gèneres per demanar una revisió del nomenclàtor solsoní en clau de feminisme i de memòria històrica. També es parlarà sobre la modificació del pacte-conveni del personal laboral i funcionari per incorporar-hi complements per al col·lectiu de la Policia Local. Finalment, l’executiu solsoní proposa acordar la suspensió de llicències i autoritzacions per a l’exercici d’activitats relacionades amb clubs socials cannàbics.

El ple de l’Ajuntament de Solsona se celebrarà aquest vespre a les 9 i, si la tècnica no ens ho impedeix, us l’oferirem en directe per aquesta emissora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *