L’Ajuntament de Solsona formalitza el primer pas per implantar el porta a porta

Després de tres anys de començar-ne a parlar, el ple de dijous va aprovar l’expedient de contractació del servei de neteja viària, recollida i transport de residus. El regidor de Medi Ambient, Ramon Montaner, va exposar l’envergadura dels canvis que planteja aquest canvi de model i va advertir que, tot i que comença el termini que defineix el calendari d’implantació dels serveis, la contractació no és immediata. Montaner defineix els termes del contracte:

  El regidor de Medi Ambient va destacar que la proposta passa per deixar l’anonimat per augmentar significativament el percentatge de recollida selectiva. Es preveu assolir entre un 65 i un 75% mentre que actualment no s’arriba ni al 40%, un sistema que permetrà allargar la vida útil dels abocadors. Prèviament a la implantació del servei es farà una campanya informativa a la ciutadania. Pel que fa a la neteja viària, no es canvia el model però s’incorporen millores, com una màquina de neteja amb aigua a pressió.

Junts per Solsona es va abstenir en aquest punt. Tot i que veuen bé vincular el servei de neteja viària amb el de recollida de deixalles, la filosofia d’amortització que plantegen i els terminis de 4 anys per al contracte, creuen que el porta a porta arriba tard i no en comparteixen el model. Marc Barbens, portaveu de Junts per Solsona:

  Alternativa per Solsona celebra l’avenç cap al reclamat porta a porta. En destaca els múltiples beneficis, com l’augment dels nivells de recollida selectiva, la reducció de costos ambientals i econòmics, l’increment de l’espai públic per la retirada dels contenidors o la desaparició de l’anonimat i el foment de la corresponsabilitat, entre d’altres. Amb tot, la CUP defensa la necessitat de municipalitzar aquest servei. Oscar Garcia:

    Garcia va mostrar-se orgullós de com funcionen els serveis de gestió directa com els funeraris i l’aigua.

Des del PSC comparteixen alguns dels arguments de la CUP. Els posa de relleu el nou regidor del PSC, Mohamed El Mamoun, que va prendre possessió del càrrec en el darrer ple:

En la mateixa sessió es va donar llum verda a l’adjudicació de les obres del nou tanatori. Quatre empreses s’encarregaran d’executar els 7 lots, amb un cost total d’1 milió i mig d’euros. Hi van donar suport l’equip de govern i el PSC mentre que Junts i la CUP s’hi van abstenir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *