8 dels 15 alcaldes del Solsonès demanen un Consell d’Alcaldies extraordinari per abordar “la greu polèmica a causa de la vacunació del gerent”

Representen més d’un terç del nombre legal de membres del Consell Comarcal, un requisit que, segons la normativa, permet fer aquesta petició. Argumenten que la vacunació del gerent del Centre Sanitari i del Consell Comarcal ha creat una situació de malestar i de greuge cap a la ciutadania de la comarca. També posen sobre la taula el contingut del ple extraordinari de dimecres i el que qualifiquen de manca de transparència i mala gestió del Consell Comarcal i també envers els municipis de la comarca.

El punt principal de l’ordre del dia d’aquest Consell d’Alcaldies extraordinari és una moció de reprovació de l’actuació del gerent, que consideren que no s’ha ajustat a la mínima ètica que ha de presidir els actes de qualsevol servidor públic. D’altra banda, creuen que cal exigir al gerent que reconegui que la seva actuació no ha sigut la correcta i que posi el seu càrrec públic i de confiança del govern d’Esquerra a disposició de la presidenta i admeti l’error comès públicament al conjunt de la ciutadania.

Els vuit batlles signants també sol·liciten que la presidenta del Consell accepti l’acord del Consell d’Alcaldies i que sigui el ple del Consell Comarcal qui avali i aprovi l’acord. D’altra banda, exigeixen al vicepresident i portaveu d’Esquerra Marc Casabosch que demani disculpes públiques pel to de la seva intervenció en el ple de dimecres passat. Finalment, consideren que cal debatre sobre la conveniència d’un canvi de rumb del govern del Consell Comarcal en aspectes com la transparència, la gestió del Centre Sanitari i els serveis als ajuntaments.

Signen aquesta petició de Consell d’Alcaldies extraordinari els alcaldes de Junts de Navès, Pinós, Castellar de la Ribera, Guixers i Lladurs i els de l’Agrupació d’Electors Independents de Llobera, La Molsosa i Riner. Demanen que la convocatòria de la sessió no s’allargui més de 15 dies hàbils a partir de la data de petició, formalitzada divendres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *