L’Ajuntament de Solsona aprova per unanimitat un pressupost, difícil i ple d’incerteses, amb un import de 10,7 milions d’euros

El context de pandèmia ha abocat tots els grups municipals a negociar per consensuar el pressupost pel 2021, el primer que s’aprova per unanimitat, com a mínim, des que Esquerra Republicana va entrar al govern l’any 2007.

Amb tot, segons el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, també és un pressupost responsable, ambiciós i il·lusionant perquè afronta projectes importants per la ciutat. Ell mateix explica que aquest any les inversions augmenten de manera significativa.

Entre les inversions més destacades hi ha la construcció de la nova comissaria de la Policia Local, l’Illa Cultural, i la posada en marxa del servei de recollida porta a porta durant el darrer trimestre de l’any que ve. L’alcalde, David Rodríguez, explica que, aquest any, era necessari consensuar el pressupost amb la resta de grups.

Des de Junts per Solsona, Marc Barbens assegura que aquests pressupostos no són els que ells proposarien si fossin a l’equip de govern. Tot i això, el seu vot va ser favorable, entre altres, per haver inclòs 7.000 euros per a l’estudi de viabilitat d’una piscina coberta i per destinar-ne 50.000 del Fons de Contingència a ajuts per la Covid-19.

Per la seva banda, la portaveu d’Alternativa per Solsona-CUP, Pilar Viladrich, considera que en un any 2021 marcat per les conseqüències de la pandèmia, una comissaria per la Policia Local no hauria de ser una prioritat:

Finalment, Encarna Tarifa, del PSC, valora molt positivament el pes social dels pressupostos i l’aposta per les energies renovables:

Comiat d’Encarna Tarifa

El d’ahir va ser l’últim ple d’Encarna Tarifa com a regidora del PSC, que renuncia al càrrec per motius personals. Tarifa  s’ha acomiadat del ple amb tristor però, alhora, contenta i satisfeta d’haver pogut participar en la política municipal, afirmant que “De tot i de tothom s’aprèn”. L’alcalde, David Rodríguez, ha lamentat que el comiat de la regidora hagi hagut de ser telemàtic. Li ha agraït la seva tasca en nom del conjunt de la corporació i del personal municipal, en defensa dels valors socials i del sector educatiu com a prioritari.

Altres acords

En el ple d’ahir també es va votar la contractació de la construcció del tanatori, amb l’abstenció de Junts per Solsona i la CUP. La resta de qüestions van rebre el suport unànime del ple: les modificacions dels reglaments de la biblioteca i de participació, les mocions del 25N i de suport al poble SAHRAUÍ i l’ajustament del nomenclàtor dels carrers de Sant Roc i Pompeu Fabra a la realitat existent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *