L’Ajuntament de Solsona aprova bonificar els propietaris que posin els seus pisos a la borsa d’habitatge municipal i penalitzar els que els tenen buits injustificadament

De fet, l’equip de govern, format per Esquerra i la CUP, portava tres modificacions en matèria d’habitatge. En parlava l’alcaldessa i regidora d’Hisenda, Judit Gisbert:

Unes mesures que no van convèncer els grups a l’oposició. Des de Junts per Solsona demanaven aplicar la reducció del 50% de l’IBI a tots els propietaris independentment de si tenen o no els pisos a la borsa municipal. En parlava la portaveu, Núria Bonet:

Per a Junts, la solució no passa per aquest tipus de bonificació ni per a recàrrecs als pisos buits sinó per la construcció de pisos socials.

En la mateixa línia s’expressava Marc Barbens, de Treballem per Solsona, que considera que aquesta modificació de l’IBI té molt poc de tècnica i molt de política:

Per millorar el mercat de l’habitatge, Marc Barbens defensa la promoció d’habitatges nous, la construcció de pisos socials i la col·laboració amb el sector privat, entre d’altres.

A tot això, la regidora d’Habitatge, Pilar Viladrich, de la CUP, va respondre que la seva voluntat és fer política social i treballar per la justícia social. Viladrich justificava aquestes modificacions al·legant que no es poden bonificar els propietaris que demanen lloguers massa elevats pels seus pisos:

Finalment, la modificació de les ordenances fiscals es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern d’Esquerra i la CUP; i els vots en contra de l’oposició de Junts i Treballem per Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *