El Solsonès dona llum verda a l’increment de taxes de l’abocador

El Consell d’Alcaldies i el ple del Consell Comarcal celebrats ahir a la tarda van aprovar la modificació de l’ordenança que ho regula. Tant govern com oposició coincideixen en la necessitat d’adequar les taxes als costos del servei.

Així, la fracció resta –el rebuig- passa de 52 a 75 euros tona; els residus industrials no perillosos pugen de 54 a 84 euros tona; els voluminosos augmenten de 40 a 58 euros tona i la fracció orgànica s’eleva de 35 a 55 euros tona.

El portaveu del govern del Consell Comarcal, Jordi Selga, reconeix que no agrada apujar les taxes, però els números són els que són. Per la seva banda, Marc Barrera, de la CUP, ha donat suport a l’increment de taxes subratllant que cal conscienciar la ciutadania que la gestió de les escombraries té uns costos i s’ha de buscar un sistema eficient. El conseller comarcal cupaire ha advocat per evitar caure en el centralisme solsoní a l’hora de determinar un nou sistema de gestió de residus a nivell comarcal. Amb tot, ha reconegut que es paga un preu molt car per la dispersió. L’únic grup que s’ha abstingut ha estat el d’Independents del Solsonès. Marc Barbens lamenta que la pujada de les taxes d’escombraries d’un 45% acabarà repercutint als ciutadans de la comarca i considera que l’augment de taxes amaga la mala gestió d’aquests darrers anys, amb un dèficit reconegut pel govern de més de 230.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *