L’Ajuntament de Solsona agraeix la resposta ciutadana a les mesures de confinament

En un comunicat, el consistori destaca que, fins ara, la situació està controlada, tot i que és probable que apareguin nous casos diagnosticats. És per això que l’alcalde, David Rodríguez, fa una crida a continuar respectant al màxim el confinament per evitar la propagació del virus. El Departament de Salut afirma que en les últimes hores no s’ha detectat cap nou positiu ni a Solsona ni al conjunt de la comarca.

Fins ara, la Policia Local no ha sancionat ningú per no respectar les mesures preventives, però sí que ho farà en cas de reincidència. S’han fet avisos a una vintena de persones que es desplaçaven a peu, a dues en un mateix vehicle, s’han fet tancar dues botigues i un bar i s’ha informat de les mesures sanitàries i de seguretat que cal garantir a un establiment. La majoria d’avisos a vianants s’han fet en camins del Vinyet. L’Ajuntament recorda que per anar a treballar cal dur el certificat acreditatiu de desplaçament per motius laborals. Se’n pot descarregar el model al web ajsolsona.cat.

La darrera actualització de les restriccions d’activitats preveu que els familiars a càrrec amb Trastorns de l’Espectre Autista o discapacitat que ho necessitin poden sortir al carrer, acreditant-ho amb el certificat de discapacitat o la prescripció del professional. Si és inevitable i no es poden deixar amb ningú, es poden dur els infants a comprar. Això sí, cal evitar que entrin dins els establiments.

D’altra banda, el consistori està estudiant com es traduirà l’aturada de serveis municipals com la llar d’infants i l’Escola Municipal de Música en les quotes mensuals. David Rodríguez avança que preveuen tenir respostes a les incerteses la setmana vinent. Fins ara, el govern municipal s’ha centrat en la prioritat, les mesures sanitàries, i a partir d’aquí reconeixen que caldrà estudiar els altres interrogants que, en molts casos, dependran de plans de xoc i ajuts d’administracions superiors.

El consistori ha volgut traslladar el seu agraïment als col·lectius que estan treballant aquests dies com els Serveis Socials, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, el personal dels serveis de neteja i, especialment, els de Centre Sanitari. En aquest sentit, l’alcalde insta la ciutadania a continuar sent estrictes en el confinament per facilitar-los la feina. Per passar millor aquests dies, es recomana seguir els consells d’experts i dels departaments de Salut i Educació com mantenir rutines i hàbits saludables, informar-se només a través de canals oficials i mantenir el contacte social per telèfon o internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *