El Solsonès fa una crida a evitar desplaçaments a segones residències i domicilis de familiars durant aquest cap de setmana

“Si estimes el Solsonès i el teu poble, no vinguis”. Amb aquest missatge directe, el Consell Comarcal i els ajuntaments del Solsonès manifesten la seva preocupació per l’onada de desplaçaments des que es va decretar l’estat d’alarma. Demanen que se segueixin les indicacions de Protecció Civil i s’evitin desplaçaments a segones residències i domicilis de familiars mentre duri aquesta situació. Posen de relleu que els índexs de població envellida i els recursos limitats en serveis sanitaris i socials bàsics, aguditzada aquests dies, fa del Solsonès un territori especialment sensible. En un exercici de responsabilitat individual i col·lectiva, demanen que s’evitin els desplaçaments, que estan prohibits i seran sancionats però, sobretot, per nonhaver de lamentar pèrdues humanes derivades de la imprudència i la inconsciència.

D’altra banda, el Centre Sanitari ha volgut fer un agraïment públic a l’Escola Agrària del Solsonès, per la donació de mascaretes a l’ens de salut, i a Olga Viladrich, de La Cotillaira, que ha dotat el centre de granotes protectores.

La situació d’excepcionalitat que estem vivint no eximeix la ciutadania d’algunes obligacions, com és el cas de la gestió de residus. En aquest sentit, el Consell Comarcal demana a la població del Solsonès que sigui responsable i segueixi dipositant a les àrees de recollida únicament fracció orgànica, envasos lleugers, vidre, cartró i resta, cada fracció al seu contenidor. També incideix en no deixar residus fora dels contenidors per evitar que les persones que fan la recollida amb normalitat no hi hagin d’entrar en contacte. Així mateix, es prega guardar voluminosos a casa fins que s’aixequin les restriccions i es pugui portar a la deixalleria que, de moment, està tancada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *