L’Agència presenta un directori amb 250 empreses per potenciar la cooperació

Es tracta d’una base de dades digital que es pot consultar a empresessolcar.cat que vol fomentar les sinergies entre les empreses del Solsonès i Cardona. De moment en formen part 248 negocis però és previst que en els propers mesos se n’hi incorporin de nous. El directori d’empreses respon a una demanda del sector amb l’objectiu de fer xarxa entre les empreses del territori i poder emprendre productes conjunts. Se centra en les iniciatives que poden oferir productes i serveis de manera directa a altres negocis de la zona.

La presentació es va fer ahir al migdia a l’Auditori Valentí Fuster de Cardona, just abans de la celebració de la Segona Jornada Punt Empresa, el servei d’atenció a les empreses cardonines i del Solsonès. Hi van prendre part els alcaldes de Solsona i Cardona, David Rodríguez i Ferran Estruch, la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, i Marc Arnau i Abel Cots en representació de les associacions empresarials dels dos territoris.

Fent balanç dels cinc anys d’història de l’Agència, el president d’Empresaris per al Solsonès, Marc Arnau, posa de relleu els avantatges que ha suposat la col·laboració publicoprivada i interterritorial per al teixit empresarial:

Pel que fa al Punt Empresa, creat ara fa un any, s’han atès 125 persones emprenedores, 35 de les quals han rebut assessorament personalitzat, que s’ha traduït en la creació de 10 noves empreses. D’altra banda, el creixement en activitat econòmica en aquest territori ha estat del 4%, dos punts per sobre de la mitjana catalana.

En l’acte s’ha presentat el nou pla d’acció de l’Agència, en el qual han participat prop de 300 persones. Consta de 21 projectes amb tres grans objectius: oferir un lloc de treball al territori a les persones que busquen feina o volen millorar-la; ajudar empreses, comerços i emprenedors a millorar competències a través de la formació, la cooperació i l’assessorament i també millorar la coordinació territorial per ser més eficients en desenvolupament local. Per a l’alcalde, David Rodríguez, aquesta és la prioritat:

Per a la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, aquest nou pla d’acció també ha de permetre combatre el despoblament, una de les principals inquietuds de l’ens intermunicipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *