L’actualització de la taxa d’escombraries, principal novetat en les ordenances fiscals de Solsona que es votaran al ple d’aquest vespre

L’executiu proposa congelar la majoria de taxes i preus públics per al 2021, tot i que en retoca o ordena una desena. La taxa d’escombraries s’incrementa en un 3% per fer front a l’augment del cànon de residus de la Generalitat. També es crea el concepte de 7 euros per trimestre per al nou servei de recollida selectiva porta a porta, que s’aplicarà un cop entri en funcionament.

D’altra banda, es proposa eliminar la taxa per registrar animals de companyia, mentre que se’n crea una de nova per a la tinença de gossos per a controlar-ne la població i compensar el cost indirecte que suposen per a les arques municipals.

També es fixa un preu per a l’ús dels punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics mentre que s’elimina la bonificació de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica per a vehicles històrics, ja que entra en contradicció amb la bonificació de vehicles de baixes emissions.

Les altres taxes que varien són la rebaixa del preu per entrar a les piscines municipals amb el Carnet Jove Solsonès, l’increment del preu de l’entrada al pou de gel i la creació d’un nou concepte d’ocupació de la via pública per part de caixers automàtics.

Al marge de les ordenances fiscals, el ple extraordinari d’aquest vespre també preveu ratificar la modificació de la plantilla de personal per substituir una plaça de caporal per una d’agent de la Policia Local. En tant que la plantilla s’ha vist reduïda en dos efectius en poc temps, es considera necessari aquest canvi per convocar un concurs d’oposició urgent per proveir dues places d’agent i crear una borsa de treball per suplir baixes.

La sessió d’aquest vespre se celebrarà de forma telemàtica a partir de les 9 a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Solsona. En cas que a les 3 de la tarda no s’hagi restablert el servei d’internet, el ple serà presencial a la sala de plens a porta tancada, sense accés de públic. Si acaba sent presencial, demà us n’oferirem un resum en aquest mateix espai.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *