La tercera edició del cicle 3 mirades posa el focus en els abusos sexuals en la infància

Constarà d’una taula rodona d’experiències, la projecció d’una pel·lícula i una sessió de contacontes.

Es calcula que 1 de cada 5 infants pateix abusos sexuals per part del seu entorn de confiança. Les víctimes acostumen a quedar atrapades en sentiments de culpa i vergonya que s’acaben convertint en silenci i tabú. L’objectiu del 3 mirades serà estudiar com trencar aquest cercle, parlar-ne amb els infants i prevenir aquesta violència.

La primera proposta arriba dijous a les 7 de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca. Consistirà en una taula d’experiències amb la participació de Mònica Morlans, Carme Diaby i Àlex Font, tres supervivents d’abusos i membres de l’associació Carme Diaby. S’hi posarà veu a les dificultats a les quals van haver de fer front i s’hi traçaran estratègies que la població pot aprendre per transformar la societat i trencar el tabú.

L’1 de desembre a les 9 del vespre el Teatre Comarcal acollirà la projecció de la pel·lícula catalana Elisa K, dirigida per Judith Colell i Jordi Cadena i interpretada per Aina Clotet i Nausicaa Bonnin. Explica la història d’Elisa, una nena a punt de fer 11 anys, a qui un amic del seu pare li canvia la vida sense que ningú no se n’adoni fins al cap de 14 anys.

Finalment, el 15 de desembre a 2/4 de 6 de la tarda hi haurà una sessió de contacontes al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca. Alba Mascarella explicarà diversos contes que tracten el tema dels límits i sobre què fer amb els secrets que fan sentir malament. És una activitat pensada per donar eines tant als infants com a les famílies.

El cicle 3 mirades és una iniciativa de sensibilització de temàtica social impulsada pel Consell Comarcal a través del Consell Supramunicipal de Serveis Socials i l’Ajuntament de Solsona amb la col·laboració de la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *