El Solsonès commemora el 25N posant l’accent en la ruptura del silenci contra la violència masclista

El plat fort de la programació arriba dimecres vinent. A 2/4 de 12 del matí, al Teatre Comarcal, l’alumnat d’ensenyaments postobligatoris assistirà a la representació del monòleg “No solo duelen los golpes”. L’interpreta l’activista feminista Pamela Palenciano, que l’ha dut a nombrosos teatres i instituts del país.

Els actes centrals del Dia internacional contra la violència envers les dones arribaran divendres que ve. A les 7 de la tarda, davant de l’Ajuntament, s’hi farà una concentració i s’hi llegirà el manifest de la jornada. L’endemà a les dues del migdia a la sala polivalent l’Associació de Dones del Solsonès proposa el dinar popular “Hi érem totes”. L’objectiu és conèixer de primera mà el procés judicial contra les deu feministes manresanes encausades en les mobilitzacions del 8M del 2019. Per assistir-hi, cal inscriure-s’hi prèviament a través del compte d’Instagram de l’entitat o bé enviant un correu a asdonessolsones@gmail.com.

La programació del 25N també es farà present a la comarca. El 2 de desembre al vespre hi haurà un espectacle que combina el recital poètic i la dansa-teatre a Sant Llorenç. Noemí Busquets i Ivet Eroles representaran “Biolentes. Cronograma incomplet de les violències”. Finalment, el 3 de desembre a la tarda, també Ivet Eroles presentarà el seu llibre “Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit” a l’Ajuntament de Pinós. Fins a aquest dia, el Bar Casal acull una exposició de pintura d’Anna Carmona titulada “Mirades Valentes”.

La imatge del 25N d’enguany la signa la fotògrafa Kàtia Prat amb un autoretrat que expressa el trencament del silenci al voltant de les violències. S’acompanya d’un text de l’escriptora Ivet Relones escrit especialment per a l’ocasió. Se’n farà una edició limitada que es podrà trobar als actes, a l’Ajuntament de Solsona i al Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *