La sala polivalent acull dimecres a la tarda una nova jornada de vacunació massiva contra la Covid-19

S’hi podrà acudir entre les 3 de la tarda i les 8 del vespre. No cal demanar hora prèviament, només pertànyer a l’Àrea Bàsica de Salut del Solsonès i portar la targeta sanitària.

És una campanya oberta a majors de 12 anys que hagin d’iniciar o completar la pauta de vacunació o la població major d’edat que hagi de rebre la dosi de reforç. Les persones vacunades amb Jannsen o doble dosi d’Astra Zeneca han d’esperar un mínim de 3 mesos des de l’última punxada. Els que estiguin vacunats amb Astrazeneca i Pfizer o bé amb doble dosi de Moderna, el temps d’espera s’amplia fins a 5 mesos des de la segona dosi. Les persones que hagin passat la Covid, si tenen més de 65 anys es poden vacunar un cop recuperades mentre que les que tinguin menys de 65 anys hauran d’esperar un mes. Pel que fa als infants d’entre 5 i 11 anys, per rebre el vaccí cal demanar hora al Centre Sanitari. En aquests moments al Solsonès hi ha un 75% de població amb la pauta de vacunació completa.

Contagis estabilitzats però encara elevats i 1r grup escolar confinat amb el nou protocol

Pel que fa als contagis, aquesta darrera setmana s’han estabilitzat els positius, amb 123 nous casos detectats al Centre Sanitari. S’han diagnosticat a partir de 330 proves PCR i 31 tests d’antígens. Cal tenir en compte que a aquestes dades cal sumar-hi els contagis detectats a través de tests d’automostra i d’antígens ràpids supervisats a les farmàcies.

En l’àmbit escolar, s’han detectat positius en 22 grups escolars a través de TAR realitzats a les farmàcies i al mateix Centre Sanitari. D’acord amb el nou protocol s’ha hagut de confinar el grup de 6è A de Setelsis, on han sortit 6 positius. Cal tenir en compte que amb el protocol anterior hi hauria grups confinats en totes les escoles de la comarca exceptuant-ne la meitat de la ZER El Solsonès.

Si bé l’índex de risc de rebrot es manté molt alt, amb 5.300 punts a Solsona i 5.100 al conjunt de la comarca, les dades milloren al Solsonès, seguint la tendència contrària del conjunt del país. La taxa de reproducció se situa per sota de l’1, fet que indica que s’ha aturat el creixement de l’epidèmia.

En aquests moments, el Centre Sanitari té 8 professionals de baixa per la pandèmia. La planta sociosanitària continua en fase 2 de mitigació, segons les directrius del CatSalut, per dos residents positius. Amb tot, a partir d’avui s’obrirà una hora al dia la primera planta per rebre un familiar per resident. A la segona planta, on hi ha els usuaris que acaben d’ingressar o els que són positius, es mantenen les restriccions a les visites.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *