La regidoria de Medi Ambient fa una crida a la ciutadania perquè no separi la brossa en cas de quarantena

La premissa és no separar els residus domèstics i llençar-los tots a la fracció resta. El responsable de l’àrea, Ramon Montaner, recorda aquesta qüestió davant l’increment de contagis i amb l’objectiu de protegir el personal que treballa en el tractament de residus. Aquesta mesura s’adreça tant a les persones que siguin positives com a la població que estigui en quarantena o pendent de resultats.

Les persones que tinguin positiu confirmat han de dipositar els residus dins d’una bossa hermètica. Aquesta ha d’anar dins d’una segona bossa de plàstic amb el material utilitzat per la persona cuidadora que, finalment, es llençarà dins d’una tercera bossa amb la resta de residus de la llar.

Paral·lelament, des que es va detectar el brot a la residència es duu a terme una gestió diferenciada de la recollida d’escombraries. El centre disposa de cinc contenidors exclusius de fracció resta de més de 1.000 litres, que estan situats als jardins del recinte. D’altra banda, l’empresa encarregada de la recollida fa un torn exclusiu per traslladar a l’abocador aquests residus de risc i sotmetre’ls a un tractament diferenciat. En acabar, el camió es desinfecta per deixar-lo a punt per la recollida domiciliària de l’endemà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *