La redacció del projecte de millora de la C-26 en el tram Navès-Montmajor estarà enllestit a finals d’any

El Departament de Territori ha encarregat aquest mes l’actualització del projecte i la declaració d’impacte ambiental, que havien caducat. La variant de Pegueroles és el tram de la connexió Solsona-Berga que va més endarrerit. Es tracta d’un nou traçat de 13 quilòmetres que deixarà de banda l’actual, ple de revolts, en una via secundària. La redacció del projecte té un pressupost de 300.000 euros i un termini d’execució de 10 mesos mentre que l’actuació està valorada en 21 milions d’euros. Des del Solsonès, tant l’Ajuntament de Navès com el Consell Comarcal, que formen part de la taula de seguiment per la millora de la C-26 juntament amb el consistori solsoní, valoren positivament el compromís del Departament de Territori però lamenten el retard que acumulen les obres. Josep Maria Casafont, alcalde de Navès, i Benjamí Puig, president del Consell Comarcal del Solsonès:

Els primers treballs que s’executaran, aquest mateix any, seran els de la B-420, la carretera de Cardona a Montmajor. Ho va destacar ahir al Berguedà el director general d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat:

Quedarà pendent el tram entre Avià i Berga, ja que l’estudi informatiu inicial no encaixava amb les necessitats traslladades per l’Ajuntament d’Avià. És per això que ara se n’ha encarregat un de nou pel tram de menys de 3 quilòmetres entre aquesta població del Berguedà i la capital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *