La musicòloga Irene Augé projecta divendres al Teatre Comarcal el documental “Amb un tros d’acordió”

Dirigit per ella mateixa, produït per Omen i realitzat per Arnau Abella, recull la història d’antics acordionistes de la Vall de Lord entre les dècades dels anys 30 i 60 del segle XX. La musicòloga d’Olius vol desmitificar la idea romàntica que els acordionistes diatònics només són al Pirineu, sinó també al Prepirineu i arreu de Catalunya. Durant els seus estudis, va posar en marxa un treball de camp a la Vall de Lord per demostrar-ho i així donar veu a tota aquesta gent que havia tocat aquest instrument tradicional, perquè aquests músics no surten ni als llibres ni a les fotos i aquesta música és tan important com tota l’altra. Irene Augé explica l’objectiu d’aquest documental:

Irene Augé destaca que es tracta d’una música autodidacta i molt quotidiana i accessible a les persones. Es feia fora dels escenaris, els dies de cada dia, amb la família i els veïns i creava una cohesió social. A “Amb un tros d’acordió” Augé vol reinvidicar que tothom pugui gaudir de la música sense necessitat de ser-ne professional.

El documental es podrà veure divendres a les 7 de la tarda al Teatre Comarcal de la mà de la mateixa autora amb la col·laboració de la regidoria de Cultura. La projecció és gratuïta i no cal reserva prèvia, tot i que s’obriran les portes mitja hora abans per efectuar el registre d’assistents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *