La Generalitat construirà una rotonda per millorar la seguretat a la cruïlla de l’Hostal del Boix

Ho han anunciat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Marc Sanglas, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat, en una reunió aquest dimecres a l’Ajuntament de Llobera. Hi han assistit l’alcaldessa del municipi, Eva Simón, el president del Consell Comarcal, Benjamí Puig, i els alcaldes dels municipis veïns de Riner i Pinós, Joan Solà i Xavier Vilalta.

El Departament de Territori està treballant en la redacció d’un projecte per tancar l’actual rotonda partida en l’encreuament entre la carretera de Biosca i la del Miracle. Es preveu que el document estigui enllestit a la tardor i, tot seguit, treure les obres a concurs. El pressupost de la nova rotonda, que estarà il·luminada, és d’uns 700.000 euros. De de l’Ajuntament de Llobera, el regidor Marc Barrera es mostra satisfet del resultat de la trobada però demana prudència als conductors:

Mentrestant, el Departament de Territori estudiarà altres mesures com la millora de la senyalització horitzontal i vertical o la implantació d’elements de reducció de la velocitat.

El projecte també preveu actuar en una intersecció situada a uns 300 metres de la cruïlla, que dona accés a un magatzem de cereals, que també està formada per una rotonda partida. En aquest punt, es planteja eliminar els girs a l’esquerra i vehicular aquest moviment a través de la nova rotonda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *