La Generalitat aixeca la suspensió de les festes majors

És una de les principals novetats de les mesures aprovades avui pel Procicat, que entraran en vigor dilluns. Així, ja es podran celebrar festes majors, revetlles i altres festes populars realitzant les activitats permeses per resolució i amb les condicions previstes. Cada activitat haurà de complir amb les característiques de l’activitat concreta.

Pel que fa a les assemblees d’entitats, fins ara només es permetien les d’entitats esportives amb un aforament limitat al 50%. Ara ho podran fer tot tipus d’associacions amb un aforament que creix fins al 70%. El màxim de persones és de 500, ampliables fins a 1.000 amb condicions de ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions. També s’incrementa fins al 70% l’aforament per a actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, funerals i serveis religiosos. Aquest augment també és aplicable a congressos, convencions, fires comercials i activitats assimilables.

D’altra banda, es permeten els actes de graduació d’universitaris en les mateixes condicions que les activitats culturals, amb un 70% d’aforament, un màxim de 1.000 persones, que podran ser fins a 3.000 amb reforç de la ventilació, mesures per evitar aglomeracions, assignació de seients i registre previ.

Finalment, es manté en 10 persones el nombre màxim per celebrar reunions familiars o socials tant en l’àmbit públic com privat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *