La Festa Major de Solsona recuperarà enguany els ballets

La 368a edició, del 7 al 10 de setembre, serà a mig camí del programa de l’any passat i d’una edició normal. Aquest matí n’ha explicat els detalls la regidora de Cultura i alcaldessa accidental, Judit Gisbert, acompanyada de l’autora del disseny de la portada i el cartell, la piteua Sònia Genestar.

Tot i que la situació epidemiològica encara no permet la recuperació de les pujades i baixades, sí que es faran els ballets a la plaça Major els dies centrals, 8 i 9. Com ja es va fer per Corpus, seran amb el públic assegut i capacitat restringida, tot i que se n’amplia l’aforament fins a 170 cadires. Amb tot, es modifica el sistema d’adjudicació de places per sorteig que es va utilitzar al juny. Ho apunta Judit Gisbert, regidora de Cultura:              

La plaça del Camp, com a espai exterior amb més capacitat, 200 localitats, serà l’escenari de la majoria de la trentena d’actes culturals, lúdics i esportius. Roger Mas actuarà al concert solidari del SOM del dia 5, la recaptació del qual anirà a l’Associació Elín de Ceuta, dedicada a acollir i integrar persones migrants i refugiats. Son de l’Havana, Strombers i Vizuri seran el cartell del dia 7; l’Orquestra Junior’s i El Pony Pisador, del dia 8; i La Principal de la Bisbal i Banda Neón, el dia 9. El 8 també hi haurà el Concurs de músics al carrer de Joventut Solsonina, el 9 un espectacle infantil de clown amb Anna Confetti i el 10, concert amb Xiula. Lacetània Teatre, com de costum, estrenarà una obra. Enguany interpretarà “Molta merda”, adaptada i dirigida per Aleix Albareda a partir del film Monty Phyton and The Holy Grail. Per assistir als concerts de la sala polivalent caldrà recollir prèviament una invitació.

Actes amb format adaptable segons mesures

Judit Gisbert ha puntualitzat que l’horari i el format dels actes, sobretot els de nit, és provisional, pendents d’adaptar-se en cas que a partir de divendres el Procicat pugui anar flexibilitzant les mesures. La regidora de Cultura ha agraït l’esforç de totes les persones i  entitats que col·laboren en l’organització de la festa, especialment en temps de pandèmia, que ho complica més.

Un cartell musical i alegre

Pel que fa al disseny del cartell i la portada del programa, el signa la veïna de Sant Llorenç Sònia Genestar, dibuixant i estudiant d’il·lustració a l’Escola Massana. La seva proposta va ser la guanyadora d’entre les 7 que van prendre part al concurs. Sònia Genestar comenta l’objectiu del seu disseny coincidint amb el centenari del naixement del mestre Joan Roure:

 Pel que fa als textos divulgatius, se centren en dos aniversaris: els 125 anys del Museu, amb un article i fotografies de l’equip, i els 25 anys de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, signat per Jordi Tasies. Podeu consultar el programa d’actes de la Festa Major de Solsona al web solsonalafesta.net.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *