El Departament d’Interior prorroga fins demà a la mitjanit les restriccions al medi natural

Tot i que les condicions meteorològiques han millorat respecte de dies anteriors, la vegetació està molt castigada per la calor i la sequera. Fan patir especialment els dos extrems del país per l’entrada de vent.

Així, es manté la suspensió de totes les activitats de joventut com acampades i rutes i les activitats esportives que es desenvolupin al medi natural i altres que tinguin condicions similars. També es restringeixen les activitats de casals d’estiu, colònies i estades esportives a l’entorn immediat dels edificis on es pernocti. Entre les 10 del matí i les 8 del vespre no es poden fer activitats agrícoles que comportin l’ús de maquinària, exceptuant la recollida de productes agrícoles, ni tampoc es permet el transport de productes forestals dins del bosc. La circulació motoritzada al medi natural queda limitada exceptuant residents i activitats inajornables. Finalment, se suspenen totes les obres a la xarxa viària interurbana i els seus vorals exceptuant les autoritzades pel Servei Català de Trànsit. Així mateix, els Bombers mantenen el dispositiu de reforç. Des de dimecres, aquest cos ha treballat en 112 incendis de vegetació: 41 de forestals, 39 d’agrícoles i 32 de matoll i vegetació urbana. L’objectiu és evitar la simultaneïtat d’incendis i, per tant, quan s’encén un foc, es fa un atac inicial molt contundent tant per terra com per l’aire. En aquest sentit, Protecció Civil fa una crida a la prudència a la ciutadania per minimitzar al màxim el risc d’incendi. Recorden consells que haurien de ser ja de sentit comú: evitar llençar burilles, aparcar els vehicles únicament en espais habilitats al medi natural, deixar les vies d’accés lliures perquè hi puguin accedir els vehicles d’emergència en cas que sigui necessari, no encendre barbacoes i no tirar petards. Es demana que en cas que es detecti una columna de fum es truqui al 112.

Els Agents Rurals fan balanç positiu del dispositiu del cap de setmana

Des d’Agents Rurals fan una valoració molt positiva de l’episodi de calor d’aquest cap de setmana, durant el qual no s’ha produït cap incendi al Solsonès. Defensen que donades les condicions de risc era imprescindible reduir la presència de persones als espais naturals. Malgrat les crides a la població perquè no hi acudís, l’afluència ha estat massiva i ha obligat a desplegar tots els efectius disponibles per poder controlar aquestes zones de bany. Això ha posat en compromís la vigilància d’altres zones de la comarca que es trobaven en pla Alfa 3.

A la zona del pantà de Sant Ponç els Agents Rurals es van centrar en la vigilància del tancament de l’espai i patrulles itinerants per l’entorn de l’embassament, amb el suport de l’helicòpter. Es van posar 6 denúncies per incompliment de la restricció de circulació motoritzada al medi natural. Dissabte es va impedir l’accés a uns 200 vehicles i diumenge, una xifra similar, tot i que a la tarda es va notar una reducció de l’afluència.

A l’Aigua d’Ora l’afluència de persones va ser molt més limitada i es van controlar els accessos amb el suport de l’ADF i l’Ajuntament de Navès. Amb tot, es van posar dues denúncies a vehicles que havien accedit a la Vall d’Ora per altres camins.

La Ribera Salada va ser el punt més difícil en haver de controlar múltiples accessos, una tasca realitzada amb el suport de voluntaris i ajuntaments. En aquest espai, els Mossos d’Esquadra van ser els encerregats d’impedir l’accés dels vehicles amb el reforç de l’helicòpter dels Agents Rurals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *