La CUP formalitza la denúncia a l’Oficina Antifrau per la compra dels terrenys pel nou Centre Sanitari

Tal com va avançar la setmana passada al Ple, Alternativa per Solsona demana a aquest organisme que revisi el procediment en considerar que no s’ha complert el que estipula la legislació vigent. N’argumenta els detalls el portaveu de la formació al Consell, Oscar Garcia:

Els cupaires subratllen que l’adjudicació directa d’un bé només està justificada quan ho requereixen les peculiaritats dels béns, les necessitats del servei a satisfer o les limitacions del mercat immobiliari, cosa que no està suficientment aclarida en els informes presentats. A més, recorden que per l’adquisició de béns per valor de més de 100.000 euros es requereix l’informe previ del departament competent en matèria d’administració local que no s’ha demanat.

D’altra banda, la CUP argumenta que, segons la Llei de Contractes del Sector Públic, la compra s’hauria d’haver fet a través d’una licitació, mitjançant un procediment negociat sense publicitat. Aquest procés inclou l’aprovació dels plecs administratius i tècnics, la corresponent reserva de crèdit i seguir la tramitació administrativa corresponent fins a l’adjudicació del contracte.

Finalment, els cupaires destaquen que no s’ha comprovat la titularitat registral dels terrenys, ja que la nota simple del registre no encaixa amb el contingut del document privat subscrit amb algun dels titulars.

Precisament, segons ha pogut saber aquesta emissora, ahir a la tarda el Consell Comarcal va convocar els alcaldes del Solsonès a una sessió informativa sobre la compra dels terrenys pel futur Centre Sanitari. L’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, lamenta que el govern comarcal no hi aportés cap informació nova respecte la del ple de la setmana passada i que no rectifiqui. Vilalta acusa l’executiu d’electoralisme:

D’altra banda, dilluns a les 6 de la tarda s’ha convocat el ple extraordinari del Consell forçat per l’oposició. L’únic punt que s’hi debatrà és la proposta d’acord per a l’aplicació provisional d’un complement a les treballadores familiars i la regularització dels sous de tota la plantilla d’acord amb la llei de pressupostos de l’Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *