La campanya de la tòfona es presenta incerta per les restriccions de la Covid-19 al sector de la restauració

El coronavirus fa que els productors de tòfona tinguin més dificultats a l’hora de col·locar el producte: una situació que des de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya aprofitaran per promoure el consum a casa. Ho explica la seva presidenta, Carme Vivó.

Entre un 80 i un 90% de la producció de tòfona a Catalunya s’exporta a l’estranger, la majoria a França. Aquest any, però, les restriccions de la Covid-19 i el tancament parcial del sector de la restauració fa perillar la demanda de tòfona. Ho explica Daniel Oliach, tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya:

La producció s’espera que sigui similar a la de l’any passat i se situarà al voltant de les dues tones. D’aquestes, Oliach assegura que la meitat seran de conreu:

Amb tot, cada any hi ha més gent interessada en el cultiu de la tòfona i a Catalunya ja hi ha unes 1.400 hectàrees de conreu: una xifra amb un ritme de creixement d’unes 50 hectàrees anuals.

Al Solsonès, el restaurant Mare de la Font fa anys que compta amb plats amb tòfona a la seva carta. Tot i això, les restriccions els estan condicionant la temporada.

El responsable del restaurant, Roger Vilaginés, assegura que la falta de clients fa que no puguin disposar de productes de qualitat, ja que no se’ls pot donar sortida.

Tot plegat en un any que el producte ha baixat molt de preu per la davallada del consum i el tancament parcial de la restauració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *