Guixers invertirà 100.000 euros en la millora de la seguretat viària a les travesseres de les carreteres principals

Ho fa possible un ajut del Servei Català de Trànsit que ja ha estat transferit al consistori i que té com a objectiu el desenvolupament d’actuacions vinculades a la mobilitat sostenible, segura i intel·ligent; la pacificació del trànsit i la reducció de l’accidentalitat en l’àmbit urbà. De fet, el de Guixers és el projecte dels ens locals catalans que ha rebut millor puntuació.

L’estudi fa una diagnosi de les carreteres LV-4241 i C-462 al seu pas pel municipi i posen èmfasi en l’accidentalitat sobretot de motos. Al marge d’això, la principal preocupació és l’acumulació de vehicles estacionats al costat de les carreteres en l’època d’estiu, quan es dirigeixen a les zones de bany de l’embassament de la Llosa. L’anàlisi detecta quatre punts negres d’aparcament a LV-4241 a millorar i senyalitzar per tal que l’entrada i sortida d’aquests vehicles no comporti un risc pels usuaris de la via. Aquestes àrees es pavimentaran i es delimitaran. Són el primer desviament a l’esquerra un cop passat el pont on s’enregistren la majoria d’anuncis, Castelltort, Cal Ballarà i la resclosa de la central elèctrica. Tot i que la voluntat del consistori seria executar les obres perquè estiguin enllestides de cara a l’estiu, l’alcalde de Guixers, Jordi Selga, tem que la manca d’efectius SAT alenteixi els procediments necessaris:

 El projecte es completa amb altres actuacions com el reforç de la senyalització al nucli de Vilamantells i la instal·lació de sistemes de protecció per a motoristes a les corbes més perilloses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *