Ferran Ginestà ocupa la presidència per delegació del Consell Comarcal de forma interina

El conseller comarcal de Turisme i regidor de Sant Llorenç és qui ha signat la convocatòria del ple ordinari previst per aquest dijous a les 6 de la tarda i també les resolucions publicades al Butlletí Oficial de la Província de Lleida dels últims dies. En la sessió d’aquesta setmana s’haurà d’aclarir si Ginestà segueix ocupant aquest càrrec fins a la finalització de la baixa de Sara Alarcón, cosa que sembla poc probable, o bé si algun altre conseller comarcal assumeix la presidència per delegació.

Recordem que a principis d’agost tant Ramon Costa com Marc Casabosch van renunciar a la presidència per delegació. El vicepresident primer, que estava al capdavant del Consell des del març, va dimitir per coherència i davant la dificultat de trobar consensos amplis en temes importants. Tres dies després, el vicepresident segon, Marc Casabosch, a qui havia recaigut el càrrec, presentava la seva renúncia argumentant que les regles del joc imperants eren radicalment oposades a la seva escala de valors. Des de llavors, l’equip de govern del Consell no havia designat una cara visible que encapçalés la institució tot i garantir la continuïtat institucional i dels projectes engegats.

Es preveu que la situació es desencalli en el ple ordinari previst per aquest dijous a la tarda i es faci públic qui ocuparà la presidència per delegació del Consell Comarcal els propers mesos. A banda de Ferran Ginestà, a l’equip de govern resten com a consellers comarcals Xavier Castellana, de Riner; Joan Codina, de Pinell; Dolors Caelles, de Llobera; Ignasi Campà, de Pinós; i Jaume Fons, de Clariana. Al ple de dijous és previst que entri com a nou conseller comarcal Josep Caelles, d’Olius, en substitució de Ramon Costa. A més, en la mateixa sessió es formalitzarà la renúncia de Marc Casabosch la qual cosa implica que en els propers mesos un nou conseller comarcal d’Esquerra s’incorporarà a l’equip de govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *