ERC Solsonès titlla la CUP d’oportunista per la seva argumentació sobre l’adquisició dels terrenys pel futur Centre Sanitari

En una carta oberta, acusen els cupaires de crear una opinió prèvia sobre el tema per conduir el relat des del seu punt de vista abans del debat i la votació i de deslegitimar el ple.

Els republicans defensen que la compra dels terrenys de Ca l’Alemà és una bona adquisició patrimonial per la comarca i suposarà un gran pas en la transformació integral del Centre Sanitari. Destaquen que els resultats de la votació al Ple van ser 10 vots a favor i 7 en contra, i 12 a favor i 3 abstencions en el cas de la Junta de Govern del Centre Sanitari.

La CUP criticava que la compra dels terrenys s’ha fet sense projecte i sense informe previ. Esquerra afirma que és cert que no hi ha projecte, però que el primer pas és comprar els terrenys i després fer-lo. Pel que fa als informes, assegura que hi ha els que marca un expedient d’aquestes característiques i que l’informe que s’ha de sol·licitar a la Generalitat, és preceptiu i no vinculant, i que ja es va condicionar l’adquisició a l’obtenció d’aquest informe. Referent a les irregularitats en l’expedient administratiu, destaquen que l’expedient s’ha fet tal com indiquen els serveis jurídics del Consell i que, si creuen que no s’ha fet bé, que prenguin les mesures que facin falta per corregir-ho.

Pel que fa al termini de 6 anys per disposar d’un terreny on construir el nou centre, els republicans consideren que la CUP erra en la comprensió del text ja que primer hi ha d’haver la compra dels terrenys i després la cessió, ja que el termini de 6 anys comença a comptar a partir d’aquest pas. D’altra banda, sobre les presses i la urgència, recorden que la CUP va signar un compromís comú que posava de manifest la necessitat urgent d’un edifici nou.

Finalment, sobre les crítiques de manca de transparència i de no tenir en compte els altres grups, asseguren que no és Esquerra qui tira endavant aquesta compra sinó el Consell Comarcal i el Centre Sanitari a través dels seus òrgans de govern, amb representació de molts col·lectius i de forma democràtica. Afirmen que reduir a només el grup d’Esquerra aquesta empresa no és només faltar a la veritat, és ganes de destruir i desgastar un adversari polític utilitzant eines molt qüestionables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *