Entitats i institucions han programat per aquest mes diverses propostes culturals, lúdiques i divulgatives per reivindicar els drets de les dones

S’apleguen sota el lema “8 de març. Ens sobren els motius”. Com us avançàvem fa unes setmanes, tots els centres de la comarca participen en l’exposició “Les dones hi som –i sempre hi hem estat-“, coordinada pel Servei Educatiu del Solsonès. Cada grup classe ha escollit una dona rellevant de la història en algun àmbit per donar-la a conèixer a través de plafons que s’ubicaran en aparadors comercials i centres educatius. La iniciativa compta amb el suport del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, el consistori solsoní i la UBIC.

L’Associació de Dones del Solsonès, per la seva banda, ha proposat una caminada a la Font de Sant Ferran que es pot fer fins al dia 21 de manera lliure per tal d’evitar aglomeracions. El punt de sortida és la plaça del Camp i es pot trobar a les aplicacions WIKILOC i STRAVA. El recorregut, de 14 quilòmetres, també està marcat amb cintes lila. Tots els participants que publiquin una foto a Instagram amb l’etiqueta #ensmovemperlesdones i mencioni @donessolsones entraran en el sorteig d’un lot de productes. L’altra proposta de l’Associació de Dones és un concert de la cantautora lleidatana Meritxell Gené. Presentarà el seu nou disc “Sa taca d’allà dins”. Serà el dissabte 27 a les 7 de la tarda al Teatre Comarcal. Les entrades es podran reservar a partir del dia 15 a través del portal d’Entrades de Turisme Solsonès. En el marc d’aquest acte es llegirà el manifest institucional del 8M d’enguany.

D’altra banda, Òmnium Solsonès ha programat per aquest dissabte una xerrada-col·loqui titulada: “Feminismes: pels drets de totes”. Anirà a càrrec de l’activista Maria Dantas. La cita és dissabte a les 7 de la tarda a la sala polivalent. L’altra proposta d’Òmnium arriba el dia 20 en col·laboració amb la biblioteca. Es tracta d’un tertúlia literària amb Jenn Díaz al voltant de dues de les seves obres: “Mare i filla” i “Dona i poder. Com i per què feminitzar la política”. En aquest cas, serà el dia 20 a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Comarcal.

Amb la convicció que a l’administració pública cada dia ha de ser 8 de març, durant tot el mes des del SIAD es divulgaran els materials creats en el marc del projecte “La igualtat, ara i aquí”. Són recomanacions adreçades sobretot a personal de l’administració i càrrecs electes per incorporar la perspectiva de gènere en àmbits com el llenguatge i la comunicació, l’urbanisme i els pressupostos públics.

L’artista solsonina Anna Terricabras “Volianna” signa la imatge artística de la programació del 8 de març al Solsonès. Elaborada a través de la tècnica mixta de pintura i collage, se centra en el lema “Ens sobren els motius”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *