Els treballs de restauració de l’església de St. Llorenç treuen a la llum un dels conjunts murals més destacats de la Cat. Central

Des de fa dos mesos, una bastida de grans dimensions tapa el retaule central de l’església parroquial. L’objectiu és recuperar un conjunt mural barroc que havia quedat molt deteriorat pel pas del temps. Les tasques de restauració, a càrrec de l’empresa Conservació de Patrimoni 4restaura, han estat complicades. El delegat de Patrimoni del Bisbat de Solsona, Carles Freixes, explica en quin estat es trobaven:

Es preveu que els treballs s’enllesteixin abans de Nadal. Els restauradors han quedat sorpresos perquè no s’esperaven trobar tantes imatges. Ho destaca la responsable de la restauració, Imma Brull:

   Es calcula que s’hauria pintat entre finals del segle 18 i principis del 19. Les obres han costat 45.700 euros, 22.000 dels quals finançats a través de subvencions de les àrees de Cultura i Turisme de la Generalitat i, la resta, a parts iguals entre l’Ajuntament de Sant Llorenç, la Parròquia i el Bisbat. Ara només quedarà pendent la restauració de les pintures murals romàniques que hi ha situades a l’absis i les que hi ha darrere del retaule. Amb tot, encara no hi ha finançament i calendari per a aquesta intervenció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *