Els pacients del sociosanitari del Solsonès fan ingressos d’entre un mes i mig i tres mesos

Els 22 llits d’aquest servei del Centre Sanitari es reparteixen a parts iguals entre mitja estada, amb ingressos de 45 dies de mitjana, i llarga estada, que en aquest cas és d’uns 123 dies. Amb tot, la durada va en funció de la patologia i l’evolució de cada pacient.

En cas de tenir un familiar que necessiti ingressar al sociosanitari, cal formular una petició. Aquesta serà valorada per un equip multidisciplinar format per professionals de la medicina, infermeria, treball social, terapeuta ocupacional, fisioterapeuta i auxiliar d’infermeria. Un cop valorat, el pacient es posarà en llista d’espera, prioritzant els ingressos hospitalaris i els derivats pel metge de capçalera.

Una altra opció és l’ingrés per descans familiar, amb un màxim de 30 dies un cop l’any. Està pensat per quan el cuidador està malalt o fa vacances o per quan la família o el cuidador necessita un descans. Una altra via d’accés és de forma privada.

Finalment, un altre dels recursos del sociosanitari és l’hospital de dia. Funciona de 10 del matí a les 5 de la tarda, inclou dinar i berenar i hi ha l’opció de transport per acudir-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *