14 municipis del Solsonès tindran oficina bancària mòbil abans d’acabar l’any

Són els que actualment no tenen caixer automàtic: Biosca, Olius, Pinós, Navès, Riner, la Coma i la Pedra, Odèn, Llobera, Lladurs, Pinell, Clariana de Cardener, Castellar de la Ribera, Guixers i la Molsosa.

CaixaBank és l’adjudicatària del lot que el Solsonès comparteix amb les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, que estarà disponible en un màxim de 9 mesos. El servei impulsat per la conselleria d’Economia i Hisenda de la Generalitat i que finançaran juntament amb l’entitat bancària pretén acostar aquest servei a qualsevol punt del territori.

L’oficina bancària mòbil haurà de passar almenys un cop al mes per cada municipi. S’hi haurà d’estar un mínim de mitja hora en els pobles de  menys de 250 habitants i una hora en els més de 250. El vehicle portarà incorporat un caixer automàtic i permetrà als clients de qualsevol entitat realitzar tots els serveis propis d’una oficina bancària: retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldos; i obtenir extractes de comptes bancaris, entre altres. A més, també prestaran un servei d’assessorament financer en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers. Els ajuntaments tindran un paper actiu en aquest servei. Hauran de determinar-ne la ubicació, garantir un punt de presa de corrent, fer difusió del servei i recollir i traslladar les incidències. Cada any, els ajuntaments hauran d’elaborar un informe anual valorant la qualitat del servei i fer-lo arribar als responsables de l’oficina bancària mòbil.

En els últims 14 anys, Catalunya ha perdut prop de 6.000 oficines bancàries, un 73%. Davant d’aquest fet, el juliol passat la Generalitat va aprovar un pla per portar caixers automàtics i serveis financers als municipis de Catalunya que no tenien cap sucursal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *