El Solsonès posa en marxa el projecte “Entre totes” per generar espais de suport i xarxes entre dones

És una iniciativa del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, i el Pla de Ciutadania i de les Migracions del Consell Comarcal amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Lleida. Els objectius són crear xarxes de suport i cooperació entre dones com a estratègia d’apoderament individual i col·lectiu i formar referents comunitàries per a dones procedents de diferents països.

La primera proposta és un cicle de sis tallers grupals com a espai de cura i ajuda mútua. Començaran el dimarts 2 de novembre i es repetiran cada 15 dies fins a final d’any de 3 a 2/4 de 5 de la tarda. Els impartiran les psicoterapeutes Montserrat Cases i Rut Vilella, de l’Espai Matís. Les inscripcions estan obertes al correu siad@elsolsones.cat amb les places molt limitades. Aquest nou servei vol complementar el d’orientació psicològica individual aprofitant els beneficis del treball entre iguals.

“Entre totes” té en compte molts factors de desigualtat que se sumen als de gènere, com l’edat, la classe social, l’origen o la situació administrativa. És per això que també s’ha posat en marxa l’acompanyament sociocomunitari a dones d’origen marroquí que necessiten un suport sense la barrera cultural i d’idioma que sovint en dificulta la intervenció. Abans d’acabar l’any també es preveu iniciar un procés per crear una xarxa de dones de diferents orígens que puguin actuar com a mentores per a altres dones de la seva comunitat i que les puguin acompanyar en l’exercici dels seus drets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *