El Solsonès entra en una fase de contagi amb infants i joves

Els tres nous positius confirmats divendres pel Centre Sanitari, amb persones afectades d’entre 10 i 45 anys, evidencien els contagis a persones joves. Aquests casos s’afegeixen als 41 casos acumulats al conjunt de la comarca, una trentena dels quals a Solsona, i 910 de sospitosos acumulats. Al marge d’això, hi ha 9 casos més en estudi amb simptomatologia compatible amb el coronavirus.

El director mèdic del Centre Sanitari, Juan Campus, subratlla que s’està fent un seguiment exhaustiu dels positius confirmats i dels que presenten símptomes, així com també del seu cercle de contactes per limitar els contagis i extremar les mesures per contenir l’epidèmia. És per aquest motiu que es fa una nova crida a la prudència, a prendre les mesures necessàries i a no acudir al Centre Sanitari si no és imprescindible.

“Els 10 dies més importants de l’estiu”

En aquest sentit, aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a la “responsabilitat” i a la “solidaritat” de la ciutadania per extremar les mesures de prevenció de la Covid-19 per evitar un nou confinament. En roda de premsa, el cap del Govern ha constatat que és el moment d’un “gran esforç col·lectiu” per evitar mesures més restrictives. Torra ha advertit que la situació de la pandèmia és “crítica” i “molt preocupant” i que el país està davant dels “10 dies més importants de l’estiu”. El president ha lamentat que els joves facin trobades massives per beure alcohol al carrer i ha donat l’ordre a Interior i emplaçat a alcaldes perquè apliquin les sancions estipulades si no es respecten les mesures preventives del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *