El Solsonès detecta 25 positius en una setmana

Des de divendres 9 fins dijous 15, el Centre Sanitari ha detectat 25 positius a partir de 252 PCR.

Aquesta xifra, que ha augmentat significativament amb els últims resultats coneguts, es pot veure alterada les properes hores, a mesura que es disposi de nous resultats. Per això es prega a la població que extremi totes les mesures per frenar els contagis.

Dos dels positius són treballadors de la residència. S’han detectat en el marc del control rutinari que es fa als treballadors del centre un cop al mes. Arran d’aquests dos casos, que s’han aïllat immediatament, s’han realitzat 135 proves PCR més entre les persones usuàries i la resta del personal i, per ara, no hi ha cap més cas. El Centre Sanitari destaca les mesures de protecció adoptades per la plantilla, que han mantingut els usuaris lliures de contagis.

La resta de positius s’han detectat a partir de la quarentena de testos realitzats al Centre Sanitari i tots presenten simptomatologia lleu. Els pacients són d’entre 20 i 55 anys, excepte algun cas d’entre 60 i 70. Els nou positius d’aquesta setmana se sumen als cinc de la setmana passada d’entre 181 proves realitzades.

Dos grups confinats a l’Institut

Pel que fa a les escoles, en aquests moments a la comarca hi ha confinats dos grups de l’Institut Francesc Ribalta, amb un total de 34 alumnes i 3 docents, després que en els darrers deu dies s’hi detectessin tres positius.

Davant l’augment de casos a l’inici de la segona onada de coronavirus, el Centre Sanitari del Solsonès adverteix de la importància d’extremar les mesures de precaució i destaca que les properes setmanes seran crucials per no derivar en una situació preocupant arran de l’augment de casos i la proximitat de la grip estacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *