El sector de la restauració viu amb angoixa la incertesa sobre les noves mesures que els obliguen a tancar 15 dies

La disposició de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19 ha entrat en vigor a la una de la matinada, tot i que la Generalitat està a l’espera que s’hi pronunciï el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La resolució deixa en suspens la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació de l’aforament les activitats de culte, a l’espera que el TSJC resolgui.  El sector de la restauració, un dels més afectats per les restriccions s’ha mostrat obertament en contra de l’aplicació del decret, i ha demanat que les normes que es vulguin proposar es consensuïn amb els afectats.
El Procicat aprovava ahir el tancament de bars i restaurants i noves restriccions d’aforament a comerços i actes culturals per frenar els contagis de coronavirus. Es redueix al 30% l’aforament al comerç i als mercats i es limiten les activitats esportives als gimnasos.

Sobre el sector de la restauració, aquest matí n’hem parlat a La Central amb Roger Vilaginés, del restaurant Mare de la Font. Després del tancament per la primera onada, explica que estaven contents per com havia anat la campanya d’estiu. Assegura que en conèixer la decisió de tancar han passat per les diferents fases del dol: sorpresa, incredulitat, la ràbia de pensar que sempre son l’ase dels cops, i, finalment, ahir, l’acceptació. Vilaginés posa de relleu que un restaurant té una dinàmica que no pots obrir i tancar d’un dia per l’altre:

 Segons les noves mesures, bars i restaurants tancaran 15 dies però podran oferir recollida o servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als hostes. Roger Vilaginés considera que això és enganyós:

 Al marge de bars i restaurants, el Govern demana limitar la mobilitat fora del domicili i els contactes socials i ha recomanat a les empreses fer teletreball sempre que sigui possible. A més, als centres de treball s’han d’extremar les mesures de prevenció i higiene i promoure entrades esglaonades per evitar concentracions de gent. Entre les restriccions, també hi ha que parcs i jardins, i parcs infantils dels municipis, hauran de tancar a les vuit del vespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *