El primer ple presencial de l’Ajuntament de Solsona després de l’estat d’alarma votarà presentar una al·legació al PUOSC per avançar l’ajut del tanatori

La sessió, prevista per demà a les 9 del vespre, proposa que els 250.000 euros de subvenció per al tanatori concedits pel 2024 s’avancin a l’any que ve o, com a molt tard, el 2022. Recordem que la previsió del consistori és executar aquest projecte, pressupostat en 1 milió 700.000 euros, el 2021.

Un altre punt serà una modificació de crèdit per a la millora del carrer del Blat per un import de 57.500 euros. És una actuació ja pressupostada per aquest any que es va ajornar per destinar la partida als ajuts per la Covid-19. Ara l’obra es finançarà amb 46.000 euros del fons de contingència d’execució pressupostària i 11.500 de part del romanent de la partida d’ajuts un cop cobertes totes les sol·licituds presentades.

L’ordre del dia del ple de demà també inclou un conveni de col·laboració entre administracions per constituir la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central. Pretén crear un marc de col·laboració per articular polítiques de mobilitat, infraestructures i transport públic a les comarques centrals. Del Solsonès hi seran representats l’Ajuntament i el Consell Comarcal.

L’oposició ha presentat dues mocions. Des de Junts es proposa votar un text de l’Associació Catalana de Municipis per a la suficiència financera dels ens locals. El PSC porta al ple una moció crítica amb la gestió sanitària del govern català dels nous brots de coronavirus. Demana urgentment que els municipis comparteixin l’anàlisi epidemiològica i destinar més recursos a una detecció avançada i de rastreigs i contagis.

En aquest primer ple per tal de poder mantenir les distàncies de seguretat es preveu que l’aforament de la sala de plens quedi complet entre els membres de la corporació i els mitjans de comunicació. Podreu seguir la sessió en directe a través d’aquesta emissora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *