El Ple del Consell aprova la moció de condemna de les declaracions sobre l’avortament del bisbe de Solsona

Tant Junts com Esquerra van donar llibertat de vot als seus consellers comarcals per tal que cadascú es pogués expressar lliurament. Així, 10 consellers comarcals es van mostrar favorables a emetre un comunicat de condemna de les declaracions recents de Xavier Novell sobre l’avortament com també de les anteriors que han sigut ofensives cap a col·lectius de persones de la comarca. Els sis consellers restants presents a la sessió s’hi van abstenir. Així s’expressava el portaveu adjunt de Junts, Xavier Vilalta:

      La moció va ser presentada per Alternativa per Solsona-CUP, La Cugula i el Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura. Sentim els arguments del portaveu cupaire, Oscar Garcia:

       Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra, Marc Casabosch, defensava una postura intermitja:  

En el mateix ple es van aprovar per unanimitat una moció per garantir plenament el dret a l’avortament a Althaia i una altra pel dret a trànsit de gènere també a la Catalunya Central, totes dues presentades també pels tres mateixos col·lectius. En aquest sentit, la CUP considera que a través del SAI, el Servei d’Atenció Integral, caldria que hi hagués un vincle directe per derivar les persones trans al servei corresponent. D’altra banda, ahir es va constituir la comissió tècnica LGTBIQ comarcal, formada per representants del Consell Comarcal, de tots els ajuntaments del Solsonès i dels tècnics del SAI. Paral·lelament, es crearan dues comissions més amb la presència de La Cugula, l’única entitat LGTBI que hi ha a la comarca en aquests moments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *