El ple de Solsona vota demà tres línies de subvencions per facilitar l’accés a l’habitatge

Segons un estudi encarregat per l’Ajuntament, a la ciutat hi ha 463 habitatges buits. Amb la finalitat de fer-los retornar al mercat de lloguer, aconseguir establir uns preus moderats i facilitar l’accés a l’habitatge, el regidor d’Habitatge, Ramon Xandri, proposa al ple les bases de tres línies de subvencions.

La més immediata és un ajut directe de 1.000 euros per cada pis desocupat i en bon estat per al lloguer que s’incorpori a la Borsa d’habitatge social de l’Ajuntament durant un mínim de cinc anys. Les condicions de preu i adjudicació vindran marcades. La convocatòria s’obrirà els propers dies i hi haurà temps per acollir-s’hi fins al 10 de novembre o que s’exhaureixi la partida de 50.000 euros destinada a aquest programa.

Les altres dues línies s’obriran el 2022. D’una banda, es proposa finançar la meitat de la despesa de reforma o millora d’un pis per posar a lloguer, amb un màxim de 6.000 euros. També estarà condicionat a gestionar el pis a través de la Borsa d’habitatge de l’Ajuntament un mínim de 5 anys. De l’altra, hi haurà una línia adreçada als joves d’entre 18 i 35 anys que vulguin emancipar-se. Planteja un ajut directe del 50% del cost de la rehabilitació, amb un màxim de 6.000 euros, a canvi que el pagament de les quotes del lloguer d’almenys els dos primers anys sigui a canvi de les obres. Aquestes bases han estat consensuades per Ramon Xandri amb la majoria de grups de l’oposició i incorporen aportacions d’Alternativa per Solsona-CUP i Junts per Solsona.

En el ple de demà també es votarà l’Ordenança reguladora de residus, que ha recollit aportacions ciutadanes. És el pas previ a la implantació del porta a porta. El PSC presenta dues mocions: una sobre la situació de les dones de l’Afganistan i una altra sobre la neteja de la ribera.

La de demà serà l’última sessió plenària de David Rodríguez i Xavier Torres. Rodríguez, a l’Ajuntament des del 2007, deixa el consistori per dedicar-se en exclusiva a la Secretaria de Governs Locals i Relacions amb l’Aran. Per la seva banda, Xavier Torres, regidor els últims cinc anys, plega per motius personals. Rodríguez i Torres seran substituïts, respectivament, per Isabel Roca i César García. El ple tindrà lloc demà a partir de les 9 del vespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *