Catalunya recupera les taules de deu persones als interiors de bars i restaurants

És la gran novetat pel que fa a les mesures de relaxament aprovades aquesta setmana pel Procicat.D’aquesta manera, s’equipara el número de persones que poden seure tant a l’interior com a l’exterior dels restaurants. Fins ara, només es permetien sis persones a l’interior, llevat que formessin part de la mateixa bombolla de convivència, mentre que als exteriors la norma era de deu.

Ara, però, l’aforament a l’interior estarà limitat al 50%, mentre que el de l’exterior no té limitacions més enllà de la distància d’un metre i mig entre les taules.

Aquesta no és l’única mesura de relaxament aprovada pel Procicat i que entrarà en vigor des d’aquest dijous. Des de demà, també s’ampliarà fins al 60% l’aforament als esdeveniments esportius en recintes amb capacitat de més de 10.000 persones. Fins ara, el límit es trobava al 40%. D’altra banda, en espais tancats, es passarà del 30 al 40% d’aforament, amb grups de com a màxim 1.750 persones. 

Tot plegat, en una setmana on encara no hi haurà reobertura de l’oci nocturn, tot i que la seva aprovació és més a prop que mai.

El govern està preparant una aplicació que serveixi com a certificat de vacunació per poder accedir als locals nocturns. Aquest fet, juntament amb el període d’adequació de les discoteques, podria provocar que l’oci nocturn no reobri fins la setmana del pont del 12 d’octubre, tot i que ahir es parlés de la possibilitat d’avançar la data una setmana abans. En parlava la portaveu del govern, Patrícia Plaja:

Per la seva banda, des de la patronal de l’oci nocturn demanaran un mínim del 80% d’aforament i que es permeti ballar als interiors. Tot i això, també reclamen més temps per poder adaptar-se als protocols, alhora que acusen la Generalitat d’inacció durant els últims mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *