El Ple de Solsona vota aquest vespre un pressupost d’11 milions d’euros, el darrer del mandat

La sessió se celebrarà avui 2/4 de 8. El govern defineix com a criteris de la planificació pressupostària l’austeritat, el control de la despesa pública i la cerca de l’eficiència reflectint el compromís amb l’estabilitat pressupostària i amb la sostenibilitat financera.

El pressupost del 2023 és un 4% superior al de l’exercici en curs. La regidoria d’Hisenda en destaca el manteniment dels ajuts socials i les inversions, la millora dels serveis públics municipals, la transparència, la reducció del nivell d’endeutament i l’equilibri en els comptes. Medi Ambient s’enduu la major part de la despesa, un 14% del total, mentre que l’àrea de Desenvolupament Local és la que puja més, un 48,5%. Per contra, les inversions es redueixen un 22% i se situen en 530.000 euros. La més costosa és la reducció del vas de la piscina, amb un pressupost de 250.000 euros. La urbanització del barri de Sant Jaume, el pressupost participatiu i la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament s’enduen 50.000 euros cadascuna.

Encara en l’àmbit econòmic, aquest vespre es votarà una modificació de crèdit de prop de 95.000 euros. Respon al requeriment de disposar de prop de 55.000 euros per complir el Reial decret llei que preveu l’increment de l’1,5% de les retribucions als treballadors públics amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener d’aquest any. També s’amplia el crèdit de la reforma de la plaça del Camp en 40.000 euros per a la renovació de l’enllumenat, nou cablejat, instal·lació de reg als arbres, nous espais enjardinats i altres millores.

Finalment, es debatrà la modificació de l’ordenança de tinença d’animals per obligar els propietaris de gossos a dur bosses i ampolles d’aigua quan els treguin a passejar per diluir els orins i recollir les defecacions.

El Ple ordinari de novembre de l’Ajuntament de Solsona tindrà lloc aquest vespre a 2/4 de 8 i si no hi ha cap impediment us el transmetrem en directe a través d’aquesta emissora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *