El Museu de Solsona proposa recrear una de les obres d’art del fons de l’equipament per commemorar el Dia Internacional dels Museus

En base als reptes d’art que s’han publicat a les xarxes socials durant el confinament, es repta la ciutadania a fer-ho consultant les obres al web o al portal visitmuseum.gencat.cat. Per participar al repte DIM Challenge cal penjar-la a l’Instagram etiquetant el Museu entre demà i dilluns. Les tres imatges amb més M’Agrada guanyaran una visita personalitzada al museu que acabarà amb un tast gastronòmic de productes locals de proximitat.

La gran festa anual d’aquests equipaments enguany serà totalment virtual i porta com a lema “Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió”. Vol ser un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que formen les comunitats i el personal dels museus. Des de l’equipament solsoní s’adhereixen a les iniciatives conjuntes dels museus catalans sota la coordinació de la Direcció General del Patrimoni Cultural.

Demà dissabte a ¾ d’11 del matí, a través del canal de Youtube de patrimoni,gencat, s’obriran finestres online. Més d’una setantena d’equipaments d’arreu del país mostraran els museus mitjançant una càpsula audiovisual. En el cas de Solsona, que forma part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida, el fil conductor és un document important en la història del museu per a generar un relat.

Finalment, entre demà i dilluns, a museumquizacasa.org hi haurà disponibles tots els concursos de preguntes i respostes sobre temàtica museística que s’han anat realitzant durant el confinament. El de Solsona ha participat en el de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i en el de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *