La Generalitat proposarà que la Catalunya Central avanci dilluns a la fase 1 del desconfinament

Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, que també ha posat sobre la taula les regions sanitàries de Lleida i Girona. Des del departament creuen que són tres regions en risc baix o moderat.

Salut ha tingut en compte diversos factors com la tendència de decreixement en les dades sanitàries, la capacitat assistencial de la Generalitat en les diverses regions i, també, la capacitat de diagnòstic i seguiment de possibles casos. La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, ha explicat aquest matí a La Central que la petició de canvi de fase es basa en causes objectives:

En cas que la Moncloa hi doni llum verda, a partir de dilluns, a la Catalunya Central s’hi podran fer reunions de fins a 10 persones en domicilis privats respectant les mesures de distanciament social. A més, els habitants de la regió sanitària es podran desplaçar lliurement per la zona. D’altra banda, també es podrà caminar a l’aire lliure en grups de com a màxim 10 persones.

Un altre canvi important serà pels comerços. A partir de la fase 1, es permetrà la reobertura d’establiments turístics i les terrasses dels bars es posaran en funcionament. Finalment, es podran tornar a celebrar funerals i es permetran les vetlles a les funeràries amb un màxim de 15 persones a cada sala.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *