El Museu de Solsona convida a descobrir la cultura ibera en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni d’aquest cap de setmana

Dissabte l’equipament convida a gaudir i descobrir el món dels lacetans a partir d’aspectes concrets com la construcció i la utilització de materials metàl·lics de tota mena, com feien ceràmica o com actuaven els guerrers per defensar els seus poblats. Les jornades arriben en col·laboració amb la secció d’Arqueologia del Centre d’Estudis Lacetans, que fa 25 anys que treballa en la recerca i la investigació de la cultura ibera. La programació començarà dissabte a les 6 de la tarda a la plaça de Palau per conèixer el món militar dels lacetans. Consistirà en una recreació històrica de guerrers a càrrec d’Ibercalafell. La resta de propostes seran al Museu. A les 7, Miquel Rosselló Garcia, arqueòleg de la secció d’Arqueologia del CEL, parlarà de la població ibera de Sant Miquel de Sorba a partir de l’estudi dels seus materials metàl·lics, equipament militar, eines del camp i útils domèstics. A les 8 es projectarà el documental sobre les cuites ibèriques “De foc i de fang”, produït pel Centre d’Estudis Lacetans i Omen. Totes les activitats són gratuïtes i tots tres dies hi haurà jornada de portes obertes. Per a més informació podeu trucar al Museu, al 973 48 21 01, o bé enviar un correu electrònic a museu@museusolsona.cat.

També en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, Catalonia Sacra organitza una visita a la Catedral de Solsona guiada per l’arquitecte Carles Freixes, delegat de Patrimoni del Bisbat. Porta per títol “Professionals del patrimoni: l’arquitecte” i es farà dissabte a les 11 del matí. És gratuïta però cal inscripció prèvia a través del web de Catalonia Sacra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *