El director mèdic del Centre Sanitari insta la població a no deixar escapar l’oportunitat de vacunar-se

Juan Campus posa de relleu que els efectes adversos greus del vaccí que han transcendit als mitjans i des d’alguns organismes internacionals no superen els beneficis de la vacuna ni els riscos de la pròpia infecció. Constata que hi ha vacunes més efectives que altres però subratlla que, en qualsevol cas, l’efectivitat mínima és del 80%.

El director mèdic de l’ens de salut subratlla que al Solsonès hi ha hagut entre un 10 i un 15% de la població vacunada que ha presentat alguna reacció adversa lleu, com diarrea, febre, mal de cap o malestar. Amb tot, ha durat entre 1 i 3 dies i s’ha resolt amb paracetamol o ibuprofè. En canvi, no han notificat cap cas amb reaccions adverses greus.

Juan Campus apunta que la prioritat és que la vacuna arribi a tothom, no només als majors de 60 anys, ja que la Covid no fa selecció per edats. Recorda que els experts estimen que ens queda un mig any de pandèmia, fins que hi hagi bona part de la població protegida.

Pel que fa a la campanya de vacunació, el director mèdic destaca que la quantitat de dosis que arriben per la manca de vacunes és inferior a la que logísticament podrien assumir i sanitàriament desitjarien. Destaca la gran implicació de tots els professionals i l’esforç i dedicació de temps que implica la coordinació de la vacunació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *