Diversitat de gèneres en l’oferta literària local d’aquest Sant Jordi

Literatura infantil, juvenil, novel·les, història i llibres de temàtica pandèmica. Els mestres Ramon Segués i Manel Ariza escriuen i il·lustren respectivament el conte infantil “El paradís dels mitjons perduts”. Intenta trobar una explicació d’on van a parar els mitjons, partint de la teoria que no es perden, sinó que els aprofita algú que només en necessita un de cada parell i van a una illa paradisíaca caribenya. Segués n’ha parlat aquest matí a La Central:

Una altra proposta pel públic infantil és “La xica sí que sí”, de la cardonina Clara Ballarà, un conte escrit des de l’experiència d’una ramadera que podreu sentir avui a les 7 al programa La Falguera.

En l’àmbit local també s’hi fan lloc dues novel·les romàntiques de joves autores solsonines: “Refugio de letras”, de Manuela Rodríguez, i “Esto es solo el comienzo”, de Claudia Rodelas. Sense moure’ns de l’àmbit juvenil, Ramon Cardona explica les seves vivències com a professor de grec i llatí amb “Arriba el clàssic”. El prolífic escriptor Joan Obiols parla de l’onada migratòria cap a Solsona de mitjans del segle XX, durant l’època franquista, en el seu darrer llibre. D’altra banda, una de les últimes publicacions de Raül Garrigasait és “País Barroc”, un recull d’assajos on posa paraules a les seves arrels per fer-se-les seves. Ambientada a Solsona hi ha la novel·la del diputat cupaire Pau Juvillà, “Assassinat al Consell Polític”, que narra l’assassinat de l’alcaldessa de Solsona. Finalment, de rabiosa actualitat és “Confinats en 20 metres quadrats”, amb la mirada humorística d’Uriol Gilibets i les il·lustracions de Marta Soldevila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *