El CTFC lidera un consorci internacional per combatre les creixents amenaces del canvi climàtic al Mediterrani

El projecte RES-MAB, finançat per la Fundació PRIMA, reuneix 10 socis mediterranis vinculats a Reserves de la Biosfera de la UNESCO. En aquesta línia, el projecte crearà set reserves de biosfera demostratives, transformant-les en “laboratoris vivents” per a provar i aplicar solucions d’avantguarda.

La iniciativa defensa l’enfocament del nexe Aigua-Energia-Alimentació-Ecosistemes, WEFE per les seves sigles en anglès. Articula una estratègia holística que reconeix la interconnexió d’aquests recursos vitals per crear paisatges més resilients i reforçar l’adaptació al canvi climàtic.

Entre els objectius del projecte hi ha el desenvolupament d’una eina per a capacitar les parts interessades en la presa de decisions informades, la integració de l’eina WEFE en les polítiques existents per aconseguir un impacte a llarg termini i la implementació de 8 solucions resilients al clima en els set llocs de demostració.

Així, el projecte liderat per l’ens de recerca solsoní suposarà un important pas endavant per a fer front a la crisi climàtica al Mediterrani. Entre d’altes, augmentarà la seguretat alimentària i la millora de la gestió sostenible dels recursos hídrics i energètics i desenvoluparà solucions innovadores per a l’adaptació al canvi climàtic i a la seva mitigació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *