El CTFC crea una biorefineria mòbil per convertir la biomassa forestal que no s’aprofita en productes químics

És una planta que es pot traslladar on calgui i que aprofita la biomassa per crear productes de valor com antioxidants i fertilitzants per a la indústria agrària i farmacèutica.

Actualment a Catalunya només s’aprofiten el 30% dels recursos que genera el bosc cada any, davant d’un 70% que s’aprofita a Europa. L’energia i la producció de palets són els principals usos de la biomassa. Per fer funcionar aquesta biorefineria s’utilitzen arbres afectats per malalties i ventades, alzines sureres ja envellides amb baixa productivitat i bosc regenerat després d’un incendi. També s’està intentant aprofitar biomassa d’arbustos per veure quina potencialitat té. La coordinadora del projecte del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, Neus Puy, destaca que en l’actual context de canvi climàtic cal buscar alternatives menys contaminants:

       La iniciativa, única a Europa perquè pot utilitzar biomassa local, s’ha pogut tirar endavant a través d’un ajut europeu d’un milió i mig d’euros d’una línia que té per objectiu promoure la gestió sostenible dels boscos mediterranis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *