El Consell Comarcal del Solsonès dona llum verda a la RLT, que inclou la millora de les condicions laborals de les treballadores familiars

En el ple d’ahir a la tarda hi van donar suport tots els grups comarcals excepte els Independents, que s’hi van abstenir.

El document, que s’ha elaborat els últims quatre anys, dibuixa una fotografia del personal del Consell Comarcal en relació a les seves funcions i responsabilitats. S’ha negociat amb el comitè d’empresa i ha estat votat pel personal de l’ens. Ho destaca el president, Benjamí Puig:

La CUP hi ha votat a favor en tant que soluciona un problema que feia anys que s’arrossegava i ha recordat que aquest va ser un dels compromisos que va adquirir el govern pels quals van votar a favor de la investidura. Marc Barrera:

Des dels Independents, Marc Barbens celebra que s’hagi pogut solucionar la situació de les treballadores familiars i qualifica d’absoluta vergonya tot el temps que han estat en precarietat. Lamenta que han rebut la documentació tard i incompleta i que no han pogut fer-ne una valoració qualitativa. Barbens subratlla que el consens dels treballadors no és gaire ampli i que la RLT no té una mirada llarga:

Des del grup d’Esquerra, el portaveu Xavier Castellana ha assenyalat que aquesta és la foto d’inici, i que s’haurà d’anar adaptant a les ampliacions o noves places que sorgeixin, i que la seva aprovació implica tancar aquesta carpeta. Per la seva banda, Jordi Selga, de Compromís Municipal, considera que és realista i celebra que s’hagi pogut materialitzar. El president del Consell, Benjamí Puig, ha volgut subratllar que el sou de les treballadores familiars s’incrementa en un 27% a partir d’aquest mateix mes, amb caràcter retroactiu, abans que la RLT hagi completat tota la tramitació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *