El conflicte entre els treballadors i la direcció del Centre Sanitari pels increments salarials arriba a judici

Després de prorrogar-se un mes la data de la vista davant la possibilitat que s’arribés a un acord, finalment ahir es va celebrar. L’advocat de la direcció va subratllar que el Centre Sanitari és un organisme autònom i que no entenia perquè la demanda solidària dels treballadors era en contra del Consell Comarcal. Pel que fa a les reclamacions de les DPO, va assegurar que no es poden agafar com a referència els increments que s’han fet als treballadors sanitaris que depenen de l’Institut Català de la Salut, que és de la Generalitat, en tant que el Centre Sanitari és una institució local i autònoma. Per contra, l’acusació va posar de relleu que en el conveni aprovat el 2011 es menciona fins a 6 ocasions que el personal del Centre Sanitari es regeix pel conveni de l’ICS.

Un cop passat el judici, totes dues parts lamenten que s’hagi hagut d’arribar als tribunals. Helena Motos, representant de Comissions Obreres a la taula de negociació:

 La representant sindical subratlla que s’ha demanat a la direcció una autogestió, amb persones qualificades i expertes en gestió sanitària i que coneguin el centre. Qualifiquen de caòtica la gestió feta pel Consell Comarcal des del 2016. A més, Helena Motos destaca que una cosa són els endarreriments salarials que es van portar ahir a judici i l’altra el fet que les taules salarials estan molt per sota de la resta de sector.

La portaveu de Comissions Obreres en aquest afer ha lamentat que les negociacions s’hagin dilatat tant en el temps, la qual cosa ha dificultat arribar a un acord. Amb tot, reconeix que el tarannà del president per delegació, Ramon Costa, és completament diferent. El qualifica de persona conciliadora i amb escolta activa i confia que això ajudi a canviar les relacions entre la direcció i els treballadors a partir d’ara.

Des de la direcció, el president per delegació, Ramon Costa, coincideix que no s’hauria d’haver celebrat mai el judici. Costa estava convençut que les negociacions amb el comitè d’empresa de les darreres setmanes portaven a un acord factible:

L’última concentració massiva dels treballadors va ser el juny de l’any passat. Amb tot, les reivindicacions i demandes es mantenen constants des de fa més de 5 anys.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *